BTS, Blackpink Ve EXO’ nun Şarkıları Yasaklandı

WhatsApp Image 2021-07-19 at 16.34.01

Güney Kore’ de şu anda çok sayıda ünlünün COVID – 19 testinin pozitif olduğunu biliyoruz ve Güney Kore’ de gün geçtikçe pozitif vakalar daha çok görülmeye başladı. Hükümet bu konuda çok titiz davranmakla birlikte farklı, farklı alanlarda farklı türlerde önlemler almaya devam ediyor.

Hızlı Şarkı Çalmak Yasak!

Sonuç olarak hükümet, özellikle vakaların hızla arttığı ülkenin başkenti Seul’ de virüsün yayılmasını sınırlamak için yeni önlemler alıyor. Yeni alınan bir diğer kararsa spor salonlarında dakikada 120 vuruştan daha hızlı şarkı çalmak yasak!
Sağlık yetkilileri, hızlı egzersiz yaparken insanların nefes alışveriş hızının ayrıca ter bezlerinin salgılanma hızının dakika başına arttığını ve bu durumun salondaki diğer insanları virüse karşı daha savunmasız hale getirdiğini söyleyerek, şimdiden baz şarkıların spor salonlarında çalınmasını yasakladı.

Yasaklanan Şarkılar

Yasaklanan bazı şarkılar ise şöyle:

• BTS – Permission To Dance
• BLACKPINK – ‘How You Like That’
• EXO- OBSESSION
• PSY – GANGNAM STYLE
• ENHYPEN- ‘Drunk-Dazed’
• Weeekly- After School

Yapılan yeni kısıtlamanın ardından haberi duyan netizenler ve bazı Güney Kore politikacıları böyle bir kısıtlamanın gereksiz olduğunu dile getirdi.

Yeni önlemle ilgili görüşler ikiye ayrılmış durumda bazı insanlar bunun gerekli bir kısıtlama olduğunu söylerken bazı insanlar gereksiz görmekte.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık