1. Anasayfa
  2. Magazin

BTS x VOGUE “Dynamite” Röportajı Tüm Ayrıntılarıyla! Çok Eğlenceli!

BTS x VOGUE “Dynamite” Röportajı Tüm Ayrıntılarıyla! Çok Eğlenceli!
0

BTS’in VOGUE için verdiği performans öncesi hazırlık anlarına dair röportaj içeren bir video 15 Eylül günü akşam saatlerinde Youtube’da yayınlandı.

İlk sahnede, Jungkook “RM, bize nasıl hazırlanacağımızı göster hadi” dediğinde RM‘in “Ahhh” çekmesi tüm grup üyelerini kahkahaya boğuyor. Ardından “Hadi başlayalım” diyor RM: “Günaydın VOGUE, işte karşınıza BTS”.

Ardında grup üyelerini yeşil perde önünde dans ederken görüyoruz. Dynamite B-Side klibinin reaksiyon videosunda da artık kliplerde gerçek bir set kurulmadığından ve yeşil perde kullanıldığından bahsetmişlerdi.

Devamında Jimin ve J-Hope arasında şu diyalog gelişiyor:

Jimin: “Bugün gerçekten iyi görünüyorsun”;

J-Hope: “Ne?”

Jimin: “Cool ve seksi gözüküyorsun”

J-Hope: “Bir daha bana öyle şeyler söyleme; sakın!”

Karıştır bakalım ortalığı Jimin beyefendi. Ardından kendisi bizlere dönerek “Altı aydır ilk kez sizlere bir şov sunabileceğiz çocuklar” diyor. “Bunu için gerçekten çok çalıştık, gözünüz üzerimizde olsun.” diye de ekliyor.

Ardından RM aslında senenin sonuna doğru çıkaracakları albüm üzerinde çalışırlarken, Dynamite‘ın biraz da beklenmedik şekilde, rastlantısal olarak ortaya çıktığını vurguluyor: “Pozitif bir şeye ihtiyacımız vardı, hayranlarımıza enerji aşılayabileceğimiz bir şarkıya” bu yüzden de bir single parça olarak Dynamite ortaya çıktı.

Jimin: “Önce demoyu dinledik, şarkının havasını (vibe) olduğu şekliyle beğendik. En iyi nasıl sunabiliriz bu parçayı diye düşündük ve İngilizce kaydetme kararı aldık”.

Jin: “Dynamite zor durumlarda neye odaklanmanız gerektiği ile ilgili bir parça. Heyecan verici bir disko pop şarkısı, umarım dinleyenlerin çoğu daha enerjik hale gelir. Biz bu parçayla şifalandık ve canlandık, umarım sizlere de aynı şekilde etki eder. Herkes Seul’ü görsün diye açık hava manzarasında çekmek istedik, bunu gerçekten de istedik. Ancak, pandemi ve yoğun yağmur yağışları nedeniyle klipte gördüğünüz gibi çektik. Konsepte de uygun oldu aslında”.

Jungkook: “Performansın ardındaki fikir, pandeminin ortasında Newyork ve Seul’ü birbirine bağlamaktı benim düşünceme göre. Performansımızla, ülkelerimiz ayrı da olsa biz aslında hep birbirimizle bağlıyız gerçeğini göstermekti. Dynamite için ilk sahne şovumuzu yapma şansı tanıyan bu ödül programına katıldığımız için büyük memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz.”

Sonraki sahnede Jimin, Jungkook‘u iteklerken “Yalan söylediğine inanamıyorum” diye kızıyor; Jungkook da “Tamam King Kong tamam” diye cevap yetiştiriyor.

Seslerini ısındırma konusuylaa ilgili olarak, Jungkook: “Herkesin bir ısınma yöntemi vardır ama ben bol bol su içerim. Konuşup durunca veya tantana yapınca sesim doğal şekilde ısınır”. Şimdi anlıyoruz Jungkook‘un ortalığı neden karıştırdığını, neden sürekli sağa sola sataştığını. Üyeler genellikle vücutları ısındıkça seslerinin de ısındığını, dördüncü beşinci parçadan itibaren yeterli ısınmanın gerçekleştiğini ifade ediyorlar.

Koreografi ile ilgili olarak, Jimin herkesin keyif aldığı bir koreografinin önemine dikkat çekiyor: “Bu herkesin kendine özgü kişiliğini ve havasını ortaya koymasını sağlıyor. Benim favori kısmımsa..” derken V arkadan “Jimin, sen benim kısmımdan bahsediyorsun doğru mu” diye takılınca Jimin “Evet, V’nin kısmını çok beğeniyorum” diyor gülerek. Jimin özellikle sona doğru birlikte dans ettikleri bölümden çok keyif aldığını söylüyor.

Sonrasında RM ayakkabılarını onu rahatsız ettiğini söylerken, J-Hope benimkiler de aynı diye ekliyor. [Dans ederken şık ayakkabılar rahatsız ediyor mu diye hep düşünürdük, doğruymuş]

Çekimlere gelirsek, büyük resmi görmenin önemine dikkat çekiyor J-Hope. Özellikle senkronize olamadığımız yerleri aramızda konuşup kendimizi çekime hazırlıyoruz. Akabinde bu konuşmalardan örnekler izliyoruz.

Karantina hayatı ile ilgili olarak, Jin yeni hobiler edindiklerini, bol bol uyuyup, çokça da video oyunu oynadıklarını, müzik aleti çaldıklarını ve şarkı sözü yazdıklarını söylüyor. Jungkook resim çizdiğini, ayrıca yemek de pişirdiğini ifade ediyor. Son zamanlarda buğulanmış soya fasulyesi lapası yaptığını söylüyor.

Suga senenin ikinci yarısında çıkaracakları albüm için de yoğun efor sarf ettiklerini ve tekrar hayranlarıyla buluşmayı dört gözle beklediklerini söylüyor. Jin arkadan söze girip bu albümün çok iyi olacağı müjdesini veriyor.

Sonrasında RM: “Tahmin ediyorum hemen hepiniz zor anlar yaşıyorsunuz. Bizler şarkı söyleyerek, dans ederek ve enerjik kalarak sizler için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Jungkook: “Bu zor durumda sizler için bir şeyler yapmanın memnuniyetini hissediyorum. Eğer bizim sayemizde neşelenebiliyorsanız bu bizim için büyük anlam taşıyacaktır. ARMY’yi çok özledik. Ne zaman tam olarak buluşabileceğiz bilemiyorum ama o gün için hazırlık yapmaya devam edeceğiz. Lütfen sağlıklı kalın.”

Ardından V: “Umarım daha fazla yaşlanmadan ARMY‘yi tekrar görebilirim” diyor ve hepimizi güldürüyor. J-Hope, V‘ye dönüp: “Allah aşkına daha kaç yaşındasın” diye takılıyor.

Grup üyelerinin vedasıyla video sonlanıyor.

Yine çok renkli, çok eğlenceli ve çok samimi bir klip olmuş. Harikasınız çocuklar!

Klibi buradan izleyebilirsiniz:

  • 1
    like
    Beğendim
  • 0
    applause
    Alkış
  • 0
    funny
    Komik
  • 0
    considerate
    Düşünceli
  • 0
    sad
    Üzgün
  • 5
    love
    Aşk
  • 0
    angry
    Kızgın

K-Pop magazin, müzik ve danslarını seviyor. 1 Yıldır korebu.com bünyesinde aktif olarak editörlük yapmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir