1. Anasayfa
  2. Kore Dizileri

2020’nin İlk Yarısında Yayınlanmış ve İzlenmesi Şart Olan 8 K-Drama

2020’nin İlk Yarısında Yayınlanmış ve İzlenmesi Şart Olan 8 K-Drama
0

2020 Yılı hiç de kolay bir yıl olmadı bugüne kadar, ancak yayınlanan kaliteli K-dramalar biraz da olsun stres atmamıza yardımcı oldu diyebiliriz. K-dramanın belki zirve yaptığı dönemlerden biri değildi ama görece başarılı K-dramalar da yayınlanmadı değil. Hadi gelin kesinlikle izlenmesi gereken 8 K-dramayı ele alalım:

1. Crash Landing on You

Son dönemde oldukça popüler olan Hyun Bin’in Kuzey Koreli akser Ri Jung Hyuk olarak gördüğümüz dizide Son Ye Jin ise güzel ve karizmatik Yoon Se Ri’yi canlandırıyor. Yamaç paraşütü yaparken korkunç bir kaza geçiren Yoon Se Ri Kuzey Kore topraklarına iniş yapmak zorunda kalıyor ve Ri Jung Hyuk ile bu şekilde karşılaşıyor. Yoon’u gözetimi altına alırken bir yandan da onun Güney Kore’ye nasıl geri dönebileceğinin yolunu bulmaya çalışıyor yakışıklı oyuncu.

Her iki oyuncu arasındaki kimya oldukça uyumlu ve romantizm sevenlerin aradığını bulacağını söyleyebiliriz. İkilinin aşk hikayesi sıcacık anlar kadar hüzünlü anları da içerirken, özellikle yan rollerdeki karakterlerin komedi anlamında katkıları diziye eğlence katıyor. Diziyi Netflix platformunda izleyebilirsiniz.

2. Itaewon Class

Benim pek bi beğendiğim Park Seo Joon’un canlandırdığı Park Sae Ro Yi genç yaşına rağmen çok görmüş geçirmiş birini canlandırdığı dizi 2020’nin ilk aylarında oldukça ses getirmişti. Çarpıp kaçılan bir trafik kazasında babasını kaybeden Park Sae Ro Yi, bu yetmezmiş gibi okuldan atılıyor ve üç yıl da cezaevinde yatıyor haksız yere. Sabırla onbeş yıla yayılan bir intikam hikayesi böylece başlıyor. Dizinin büyüsü ise intikam hikayesinin içine dostluğu, erdemi ve onca şirinliği yedirebilmesi. Bayan başrol oyuncusu Kim Da-Mi ile kötü karakterimiz Yoo Jae-Myung da oyunculukları ile döktürüyorlar. Dizinin mükemmel soundtrack’ı da cabası. Netflix platformunda izleyebileceğiniz dizi hakkındaki ayrıntılı değerlendirme yazımızı (dikkat spoiler içerir!) mutlaka okuyun!

3. Hospital Playlist

Adından da anlaşılacağı gibi bir hastanede geçen dizide tıp fakültesinde beri arkadaş olan ve şimdi de aynı hastanede çalışan beş doktorun hikayesi anlatılıyor. Dizide onların arkadaşlıkları, yaşadıkları romantik anlar ve hastalarıyla olan tıbbi etkileşimleri anlatılıyor. Buraya kadar her şey standart diyorsanız, standart olmayan bir şey daha var ki o da bu arkadaşların aynı müzik grubunda çalıp söylemeleri!

Oyuncular sanki gerçekten 20 yıldır arkadaşmış gibi oynuyorlar dizide; bu da dizinin samimiyetini artırıyor. Ayrıca oyuncular emek vermişler, müzik aletlerini kendileri çalıyor ve söylüyor; bu da diziye ayrı bir hava katıyor. Seyredenler ikinci sezonunu sabırsızlıkla beklediklerini söylemeden edemiyor.

4. Dr. Romantic Kim 2

Dr. Romantic’in ilk sezonunu izleyip beğenenler zaten bu sezonu da mutlaka izleyecektir. Dizide, guru bir cerrah olan Doktor Kim (Han Suk Kyu) diğer doktor ve cerrahları gözetleyip hafiften yetenek avcılığı da yaparken Seo Woo Jin (Ahn Hyo Seop)’e denk geliyor. Renkli karakteriyle Dr. Kim diziye büyük bir dinamizm ve albeni kazandırıyor. Ahn Hyo Seop ve Lee Sung Kyung arasındaki romantizm de diziye hava katan diğer bir unsur.

5. The World of Married

Ji Sun Woo (Kim Hee Ae) bir doktor ve Leee Tae Oh (Park Hae Joon) ile evli. İkisinin bir oğulları var görünüşte uyumlu bir aileler. Ancak Ji Sun kocasının başka bir ilişkisinin olduğunu keşfediyor. Ardından çevresindeki hemen herkesi içeren bir ihanet ve yalan fırtınasının içinde kalan oyuncu kimseye güvenemez hale geliyor. Gerçeği keşfetmek ve kocasından intikam almak tek ideali haline geliyor. Bölümler hep en heyecanlı yerde kesiliyor ve bu insanı diziye daha da çok bağlıyor. Ji Sun Woo’nun oyunculuğu da çok dikkat çekici gerçekten.

6. My Unfamiliar Family

Aile içi ilişkiler lunapark treni gibi inişli çıkışlı değil midir? Dizimiz de tam bunu anlatıyor. Kim Eun Hee (Han Ye Ri) ailenin ortanca çocuğu ve ekseriyetle de göz ardı edileni. Ablasıyla da sıkıntılı bir ilişkisi var ama sonradan durumu toparlıyorlar biraz. Drama boyutuyla dikkat çeken dizide arkadaşlık ve romantizm olguları da başarılı şekilde işleniyor. Aile içi kargaşanın ortasında bir de patlak veren aşk üçgeni olayı hepten karmaşık hale getiriyor. Derinliği ve realizmi üst düzey olan dizi, aile dramaları içinde fazlaca öne çıkmayı başarıyor!

7. Stove League

Başrol oyuncusu olarak Namgoong Min’in Baek Seung Soo’yu canlandırdığı dizide uzunca bir yenilgi silsilesine müzdarip baseball takımının başına yeni geçirilen genel direktörün çabasını izliyoruz. Namgoong Min’in bugüne kadarki belki de en iyi oyunculuğunu sergilediği dizide drama boyutu da oldukça güçlü; Baeksang Arts Awards tarafından verilen 2020 yılının En İyi Drama ödülü de bunun kanıtı! Daha ilk dakikasından sarmaya başlayan senaryo da diziye kolayca girmenizi sağlıyor. Hayallere doğru yolculuk başlasın!

8. It’s Okay to Not Be Okay

Dizinin başrol oyuncularından Moon Kang Tae (Kim Soo Hyun) psikiyatri hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışan birini oynuyor. Kahramanımız Go Moon Young (Soe Ye Ji) adında, karanlık çocuk kitapları yazan bir yazarla tanışıyor. Hanımefendi Kang Tae’yi gözüne kestiriyor ve kalbini çalmakta kararlı görünüyor. Ancak Kang Tae otistik kardeşiyle ilgilenmek zorunda olduğu için romantizmle falan uğraşacak durumda değil.

Dizi başlayalı daha çok bir süre geçmedi ama dizi ortalığı şimdiden esaslı karıştırdı denebilir. Kim Soo Hyun askerden yeni geldi, o yüzden zaten çok özlemişti K-drama seyircisi onu. Bunun üzerine bir de dizinin hikayesi son derece orijinal ve etkileyici; çekimlerin sanat yönetmenliği de üst düzey olunca olunca o özel etki yakalanmış. Kaçırmayın derim!

  • 3
    like
    Beğendim
  • 0
    applause
    Alkış
  • 0
    funny
    Komik
  • 0
    considerate
    Düşünceli
  • 0
    sad
    Üzgün
  • 3
    love
    Aşk
  • 0
    angry
    Kızgın

K-Pop magazin, müzik ve danslarını seviyor. 1 Yıldır korebu.com bünyesinde aktif olarak editörlük yapmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir