TWICE Üyeleri Inkigayo’da Canlı Performanslarıyla Eleştirildi. Yorumluyoruz…

TWICE-Encre-Inkigayo

TWICE bu hafta Inkigayo‘nun şampiyonu oldu. Ancak, üyelerinin önemli kısmı bu haftaki Inkigayo’nu Encore kısmında parçayı canlı olarak istedikleri gibi icra edemediler. Encore, yarışmayı kazanan grubun veya sanatçının, birincilik ödülünü aldıktan sonra, “back-up” vokaller olmadan parçayı seslendirmek durumunda oldukları bir bölüm.

TWICE bu haftaki Inkigayo’da finalde TXT‘yi geçerek birinci olurken; yarışma kısmındaki “I Can’t Stop Me” performansı mükemmeldi ve TWICE’ın haklı bir birincilik ettiğini söylemek yanlış olmaz [Bu arada son günlerde ne çok yan yana görür olduk TWICE ve TXT’yi değil mi? İki grup da çok “cute”, yakışıyorlar yan yana].

TWICE üyeleri için genelde de canlı performansta çok başarılı olmadıkları yönünde yorumlar yapılır. Encore’da dağınık bir görüntü sergileyen grubun halini gören ve TWICE’dan pek haz etmeyenler fırsat bu fırsat deyip baya yüklendiler TWICE’a.

İşte gündem olan TWICE’ın Inkigayo Encore bölümü performansı (yazı videonun altında devam ediyor):

Görüntülerden görebileceğiniz gibi encore kısmında TWICE üyeleri parçayı söylemeye başlıyor ama back-up vokallerin olmadığı bu kısmın başında, herkes mikrofonlarını deniyor, kimin ne söylediği belli değil, garip bir kaos oluşuyor. Sanki mikrofonlarda da bi sıkıntı var. Bu dağınık görüntü ister istemez olumsuz bir hava bırakıyor izleyici üstünde.

Daha sonrasında Jihyo ve Nayeon bence çok iyi canlı performans gösteriyorlar. Nayeon yüksek notalarda zorlanıyor diye yorum yapanlar olmuş, ama bu parça normal yüksek parçalardan da yüksek bir parça. Hatta Nayeon başka bir röportajda, parçanın çok yüksek olduğunu özellikle vurgulamış ve parçanın hakkını vermek için sırt üstü yerde uzanırken yüksek kısımları söylediğini ifade etmişti. O dağınık başlangıcı da göz önüne alırsak, kızcağız gayet iyi canlı performans gösteriyor bence.

Jihyo ve Naeyon dışındakilerin performansı vasat. Zaten kısa kısa kesimleri seslendiriyorlar ama hep bir sıkıntı var gibi. Ya hafif titrek çıkıyor ses, ya hiç duyulmuyor veya cansız. Bunun ne kadarı grup üyelerinden ne kadarı teknik aksaklıklardan kaynaklı tam kestiremedim.  Ancak hepsi de çok sevimli yüz mimikleri ve gülümsemelerle durumu gayet iyi idare ediyorlar. Hatta bir süre sonra topluca dans figürlerini icra etmeye başlıyorlar ve süper “cute” görünüyorlar bunu yaparken.

Bu kısımlarla ilgili eleştiri de parçayı canlı sadece iki üyeye söylettiler çünkü diğer üyeler canlı söyleyemiyor şeklindeydi. Bu kadar yüksek bir parçayı sesi daha stabil olan üyelerin ağırlıklı olarak seslendirmesi doğal. BLACKPINK‘te de mesela bu derece yüksek notaları genelde Jisoo söylüyor (video 11 sn.) [ama Rose için de genel olarak daha iyi vokal deniyor. K-pop severleri tatmin etmek gerçekten zor iş]:

Sonuç olarak çok da abartılacak bir durum yok. Dağınık görünen ama aslında zevkle izlenen bir encore bölümü olmuş bence. Ben defalarca arka arkaya izledim; hoşuma da gitti.

TWICE’ın yarışma sırasındaki performansını ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık