BTS Jungkook’u Sevmeyenler Hwagwan Liyakat Nişanının İadesini İstedi

bts jungkook kültür nişanı

BTS Jungkook koronavirüsün yayılmasının önlenmesi kapsamında sosyal mesafe kurallarına uymamış ve Itaewon’da üç idol arkadaşıyla yemek yeyip, sonrasında da iki farklı mekanda takılmıştı. Kötü niyetli ve BTS’yi sevmeyen bir grup, Jungkook‘a verilen Hwagwan Kültürel liyakat nişanının iade edilmesi gerektiğini söyledi. Sadece bununla da kalmayıp kültür nişanının iadesi için imza kampanyası başlattı.

İptal imza kampanyasının başlığı “BTS Jungkook’un Kültürel liyakat nişanı geri çekilsin” oldu. Jungkook’un arkadaşlarıyla Itaewon’a ziyaretinin COVID-19 salgınını önleme çalışmalarına uymadığının altını çizdiler. Ülke çapında yapılan uyarılara aldırmamasının yanlış olduğu ve Jungkook‘un bu nişanı layıkıyla taşımadığını iddia ettiler.

Big Hit Entertainment yaptığı açıklamada, Jungkook‘un ASTRO Cha Eunwoo, SEVENTEEN Mingyu ve NCT Jaehyun ile Itaewon’u ziyaret ettiğini doğrulamıştı. Seul’de o dönemde sıkı bir sokağa çıkma yasağı ve restoran kapatma zorunluluğu getirilmediğinden restoranlar ve mağazalar müşterilere açık kalmıştı.

Arkadaşlarıyla Itaewon ziyaretinden sonra Jungkook gönüllü olarak COVID-19 için test yaptırdı ve test sonucu negatif çıktı. Big Hit konuyla ilgili özür mesajı yayınladı.

Kötü niyetli ve Jungkook’a karşı gelen grubun imza kampanyası pek rağbet görmedi ve sadece 1400 imza toplanabildi.

Hwagwan Kültürel liyakat nişanı Kore kültürünü başarılı bir şekilde tanıtan prestijli kişilere verilir. BTS üyelerinin hepsi 2018 yılında bu nişana layık görülmüşlerdi.

BTS Jungkook, NCT Jaehyun, ASTRO Cha Eun Woo ve Seventeen Mingyu’nun Ajanslarından Özür Mesajı

 

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık