BTS Dinleyicisi Sizce En Çok Hangi Yaş Grubundan?

bts army

BTS dinleyicisi sizce en çok hangi yaş grubunda yer alıyor diye sorulunca, genel olarak verilen cevap “daha çok küçük kızlardır herhalde” olmaktadır. Halbuki istatistiklere baktığımızda ARMY‘nin ekseriyetle 30-40 yaş grubu olduğu görülmekte. Bu çelişkili gibi görünen durumun açıklaması nedir acaba?

Aslında oldukça mantıklı bir açıklaması var gibi bu durumun. İstatistikler genellikle kimin ürün, müzik ve bilet satın aldığını temel almaktadır. Satın alma işlemi de genellikle ebeveynlerin kredi kartları ile yapıldığı için, alıcı yaş grubu 30-40 olarak dikkat çekmektedir.

Ancak, konser görüntüleri, fan hareketleri, Weverse yorumları ve yayınları, Twitter yorumlarını temel aldığımızda bunların hepsi daha küçük bir yaş grubunu işaret ediyor. Aslında oldukça mantıklı, 35-40 yaş grubunun 10-15 yaşlarında çocukları olması gayet mümkün. Ayrıca hem çocukların hem de anne babaların K-pop sever olması da gayet makul bir durum. Zaten, 2019’da Kore’de gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, BTS hayranlarının % 83’ünün kadın ve 10 ila 30 yaşları arasında olduğunu gösteriyor. Oh valla ne güzel, analı kızlı keyfinize bakın bakalım!

Gerçekten de, eğer çok önyargılı, K-pop’un geneline karşı anlamsız bir Anti duruşunuz yoksa, yüksek müzik kalitesi ile muhteşem dans koreografileri ve renkli klip setlerini bu derece bütünleştirip sunan BTS gibi başka bir grup ya da sanatçı çooook zor bulunur.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık