BTS Askerlikten Muaf Olacak Mı Sorusuna Resmi Yanıt Geldi!

BTS-Photo-Dynamite-2

Kore’de aylardır BTS’in, ülkeye sağladığı katkı göz önünde tutularak, askerlikten muaf sayılıp sayılmayacağı tartışılıyordu. Hatta bu tartışmalar sadece BTS fandomuyla sınırlı kalmamış, tüm kitlelerin gündemine oturmuştu. BTS, Kore sınırlarını çoktan aşmış durumda ve ülkeye hem uluslararası tanınırlık ve prestij hem de ciddi ekonomik katkı sağlamakta.

Kore Askeri İnsangücü İdaresi (bizdeki Askere Alma ve Seferberlik Şube Müdürlüğüne denk geliyor) bu konuda karar verici niteliğinde bir kurum. Söz konusu kurum bugüne kadar resmi bir açıklama yapmamıştı bu konuda. 09 Ekim tarihinde yani bugün BTS üyelerine bu minvalde bir ayrıcalık tanınmasına sıcak bakmadıklarını resmi olarak açıkladılar. Gerekçeleri ise adalet ve eşitlik ilkesi. Bu konuda ilk defa resmi bir açıklama niteliği taşıdığı için Kore Askeri İnsangücü İdaresinin bu görüşü önem taşıyor.

Aslına bakarsanız daha önce bu yönde ayrıcalıklar sağlanmadı da değil. Örneğin 2018’de altın madalya kazanan atlet Son Heung Min (Sonny olarak da tanınır) askerlikten muaf sayılmıştı! Yine ünlü bazı klasik müzik sanatçıları da benzer şekilde muaf sayılmıştı geçmişte.

Muafiyetin önü kesilse de erteleme opsiyonu hala masada. Kore’de özel durumu olduğunu belgeleyen veya açıklayabilen herkes 30 yaşına kadar askerliği erteleyebiliyor. Yapılan değerlendirmeye göre uygun ya da ret cevabı veriliyor.

Muafiyet konusuna olumsuz bakılması tabii ki ARMY’yi üzecek bir karar. Ancak Jin için bile hala birkaç yıllık süre olacak gibi.

 

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık