Selena Gomez’li BLACKPINK röportajı ARMY’yi neden kızdırdı?

blackpink interview

BLACKPINK üyeleri ve Selena Gomez 11 Eylül 2020 tarihinde The Morning Mash Up programına online katılımla röportaj verdi.

Programda röportaj sorularını soran Amerikalı spiker röportajın 4:20 dakika/saniye noktasında söze başlayarak: “MTV Video Müzik Ödülü (VMA) kazanan tarihteki ilk Kpop grubu olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” ifadesini kullanıyor. BLACKPINK üyeleri de sevinç gülücükleriyle ve birbirlerine sarılarak karşılık vermişti. Birbirlerine kusursuz bir senkronizasyonla sarılmaları aralarının gayet iyi olduğu yorumunu yaptırmıştı izleyenlere.

Buraya kadar güzel. Ancak durum biraz pürüzlü. BLACKPINK MTV WMA kazanan ilk kız Kpop grubu. (Not: Bir de Girls’ Generation’ın 2012’de kazandığı VMA var ama o Amerikan değil Japon versiyonu VMA’ların)

Ama tarihte VMA kazanan ilk Kpop grubu diyorsak bunu başaran ilk grup 2019’da “Boy with Luv” ile BTS idi. Aynı yıl ilk kez açılan K-pop kategorisinde de en iyi grup ödülünü aldılar. Bu seneyi de katarsak BTS‘in son iki yılda toplam (ilaveten 2 tane en iyi grup ve 3 tane de ON parçasından kazandıkları ile) 6 VMA ödülü bulunuyor. BLACKPINK bu sene ilk ve tek VMA’sını “Song of Summer (Bu Yazın Şarkısı)” kategorisinde kazanmış oldu.

BLACKPINK üyeleri ARMY tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı. Dürüst davranmadıkları, onlara ait olmayan bir başarının üzerine yattıkları, vs. gibi yorumlar yağdı röportaj videosunun altına.

Tabii burada asıl eleştirilecek olan röportajı yapan spiker. Amerikalı spikerler ön araştırma konusunda çok özensiz olabiliyorlar. Soruyu daha detaylı sorsa ortalık hiç karışmayacaktı.

BLACKPINK üyeleri de programın heyecanından çok fark etmemiş olabilirler ya da BTS ile karşılaştırılma durumlarında sessiz kalmalarına yönelik bağlı oldukları firmadan talimat edilmiş olabilirler. Tabii eğer BTS‘in hakkını verselerdi gönülleri fethedecek bir hareket olurdu, o kesin.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık