ARMY’ler rahatsız…

weverse

Weverse’e BLACKPINK de katılınca ARMY’lerin kayda değer bir kısmında rahatsızlık oluştu diyebiliriz. Bu sosyal medyada ARMY’lerce yapılan paylaşımlarda bariz şekilde göze çarpıyor. Peki haklı bir rahatsızlık mı bu?

Bazılarımız, misal ben, yapısı gereği multifandom olmaya yatkın. Onlar için fazla sorun olmaz zaten. Ama kabul edelim ARMY’ler ve BLINK’ler arasında tatlı-sert bi rekabet havası vardır hep. Ama her iki grubun ajansları ekonomik önemli bir katma değer görmüş ki bu yola koyulmuş.

Bir ARMY şöyle yazmıştı dün:

“Bildirim geldi; Hey Blink diye… Ne oluyoruz dedim ya!”

Evet bir ARMY’nin BTS’in programı diye bilip kayıt olduğu yerden böyle bir mesaj gelince garipsemesi biraz normal tabi.

Bi noktaya kadar bu hem anlaşılabilir hem de alışılabilir bir durum!

Ama işin bir de diğer tarafı var. Bazı BLINK Weverse paylaşımları da nezaket ve saygı sınırını hiç tanımamakta. Bu kesinlikle kabul edilemez. Örneğin Taehyung’ı “Rest In Peace” yazısı ile birleştiren şu paylaşım:

Ya da “kesin olur bu tip münasebetsizlikler” dediğimiz namütanasip editlerin ilk dakkadan servis edilmesi. Yememiş içmemiş hemen paylaşmışlar:

Bunlar makul görülecek şeyler değil tabii ki. Bu tip paylaşımlar için ne BLACKPINK’e ne de BLINK’lerin geneline bi şey söylenemez. Ama arada çiğ tipler oluyor böyle işte.

ARMY’ler de doğal olarak PİNHANİ’nin o güzel şarkısında dediği gibi:

Doydum artık bana müsade

Bir yer bulalım, Dünyadan Uzak

diyor ve baş başa kalacakları başka bir mecranın hayalini kurmaya, planlarını yapmaya başlıyorlar.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık